Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) kararını bekleyen piyasalar haftanın ilk işlem gününe olumlu başladı. Mısır'da yükselen tansiyonun ardından suların durulması yurtiçi ve yurt dışında piyasaları rahatlattı.

Asya Borsalarında yukarı yönlü hareketler yaşanırken, Avrupa borsaları dalgalı seyrini sürdürdü. Yurt içinde tahvilde 8.37 bileşik seviyesi fazla değişiklik göstermedi.

Dolar/TL 1.59'a çıkarken, Euro/Dolar ise 1.35'in altında kaldı. Güne iyimser başlayan İMKB 100 endeksi ise 65,000 seviyesinde seyrini sürdürüyor.

"Bundan sonra atılacak adımlar 'bekle gör'e dönecek"

Garanti Portföy Stratejisti Tolga Güsar, Bloomberg HT'ye haftaya dair genel genel değerlendirmelerde bulundu. Merkez Bankası'nın alacağı kararların bu hafta piyasa üzerinde etkili olacağını belirten stratejist, "Türkiye, yaklaşık 3 aydır rakiplerinden hem borsada, hem TL'deki değer kaybı açısından negatif ayrıştı. Merkez Bankası'nın geçen haftaki toplantısından aldığı kararların arkasında olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla bundan sonra atılacak adımların 'bekle gör'e dönmesi muhtemel diye düşünüyorum" dedi.

"Faiz indirimi olmayabilir"

Faiz indirimi olasılığının düşük olduğunu dile getiren Güsar, munzam tarafında ise artışların devam edebileceğini söyledi. Türkiye'nin hızlı büyüdüğünü ve ekonominin de ivmesini koruduğunu söyleyen Güsar, bu nedenle faiz indiriminin gerekli olmayacağını ifade etti.