Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya'nın Topix Endeksi 7 gündür ard arda yükseliyor. Akü üreticisi GS Yuasa Corp., şirketin kâr beklentisini yukarı çekmesi üzerine yüzde 5.4 yükseldi. Tokyo Tatemono Co., bu yıl operasyon kârlarının büyümesini beklediğini açıklamasıyla yüzde 3.6 değer kazandı. Bakır üreticisi Sumitomo Metal Mining Co., bakır fiyatlarının dün yeni bir rekora imza atmasının sonucunda yüzde 2.6 oranında artış kaydetti. Topic Endeksi ise Çin'in enflasyonunun Ocak ayında beklentinin altında hızlanması üzerine kazanç sağladı.

Çin'in TÜFE verilerini açıklamasıyla, sıkılaştırmaya ilişkin endişelerin bir miktar gevşediğini söyleyen Tokyo'daki Daiwa Asset Management Co.'nun stratejistlerinden Yoshinori Nagano, "Çin ve diğer gelişmekte olan ülkelerden gelen talebin de güçlü kalmasını bekliyor. Ancak parasal sıkılaştırmaya ilişkin endişeler sürüyor" yorumunda bulundu.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.1 değerlenmeyle 10,738.74 puana çıktı. Daha kapsamlı bir endeks olan Topix Endeksi'nde ise yüzde 0.3'lük artış kaydedildi. Topix'in 7 gündür süren yükselişi, endeksin 4 Ağustos 2009'da kaydetmiş olduğu 13 günlük kazanç döneminden sonra ilk kez görülüyor.