Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

İSTANBUL (A.A) - 15.02.2011 - Altınyağ Kombinaları A.Ş'nin, Gem Investment Advisors INC. (New York) ile 14 milyon lira tutarında özsermaye kredisi kullanılması konusunda ön protokol (term sheet) imzalanması hususunda görüşmelere başladığı bildirildi.

Altınyağ Kombinaları A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, şunlar kaydedildi:

''Şirketimiz, Gem Investment Advisors INC (New York) ile 14 milyon Türk Lirası tutarında özsermaye kredisi kullanılması ile ilgili olarak ön protokol (term sheet) imzalanması hususunda görüşmelere başlamıştır. Söz konusu ön protokol uyarınca, özsermaye kredisinin kullanılmasının karşılığında, Gem Investment Advisors INC'in şirket hisselerine iştirak etmesi planlanmaktadır. Taraflar, kredinin ana hatları üzerinde mutabık kalınmasını müteakiben ön protokol imzalanması ve ön protokolde kararlaştırılan hususlar dahilinde kredi sözleşmesi ile ilgili dokümantasyonun hazırlanıp akdedilmesini planlamaktadırlar.

Söz konusu görüşmeler dahilinde ortaya çıkacak şirket hisselerinin değerini ve/veya yatırımcıların kararını etkileyebilecek nitelikte olan her husus ve şirket tarafından akdedilecek her türlü protokol ve sözleşme derhal kamuya açıklanacaktır.''