Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Külçe altının onsu, Singapur'da dün yüzde 1.1 yükselişle 1,376.13 dolar olarak 19 Ocak'tan beri zirve yapmasının ardından ufak değişiklikle 1,373.10 dolardan işlem gördü. Nisan vadeli altın fazla değişiklik göstermedi.

Seul merkezli KEB Futures Co.'da trader olan Chae Un Soo, "Yatırımcılar gecelik kazançlarının ardından agresif oynamak konusunda isteksiz. Ancak yine de yükselen enflasyon ve Kuzey Afrika'daki gerilim, altının yukarı yönlü yükseliş trendini sürdüreceğini gösteriyor" dedi.

Küresel gıda stoklarının azalması, Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Gıda ve Tarım Örgütü aylık gıda fiyat endeksinin Ocak ayında rekor kırmasını destekledi.

Çin'de dün açıklanan verilere göre, enflasyon Ocak ayında yüzde 4.9 olarak hükümetin hedefini aştı. Hindistan'da toptan eşya fiyat endeksi Ocak'ta yüzde 8.23 olurken, hükümet verilerine göre Endonezya'da enflasyon yüzde 7, Güney Kore'de ise yüzde 4.1 oldu.

Spot platinin onsu, yüzde 0.3'lük artışla 1,835.50 dolar oldu. Spot paladyum ise yüzde 0.2 yükseldi ve 839.25 dolar/ons'tan işlem gördü. Gümüşün onsu ufak değişimle 40.7513 dolardan işlem gördü.