Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

İSTANBUL (A.A) - 18.02.2011 - Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Kurtul, ''Titizlikle sürdürdüğümüz çalışmalarımız sonucunda, Ageas'ın, Aksigorta için hedeflediğimiz en önde gelen hayat dışı sigorta şirketi olma amacımıza bizi ulaştırmak için en doğru ortak olduğuna karar verdik'' dedi.

Kurtul, Sabancı Holding'in Aksigorta'daki hisselerinin devrine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Aksigorta için hedeflerinin yüksek olduğunu, Ageas ile birlikte Aksigorta'daki hedeflerini gerçekleştireceklerine inandıklarını belirtti.

Titizlikle sürdürdükleri çalışmalar sonucunda, ''Avrupa'nın en itibarlı ve en başarılı sigorta şirketlerinden'' Ageas'ın kendileri için en doğru ortak olduğuna karar verdiklerini dile getiren Kurtul, şunları kaydetti:

''Hedeflerimiz, daha müşteri odaklı bir şirket olmak, hem pazar payımızı hem de karlılığımızı artırmaktır. Ülkemizde sigortacılık sektöründe büyüme potansiyeli çok yüksek. Sigorta sektörümüzün büyüklüğünün milli gelirimize oranı yüzde 1 seviyelerinde. Gelişmiş ülkelere göre düşük olan bu oran sigorta sektörümüzün hızla büyüyeceğine işaret ediyor. Ageas da sektörün büyüme potansiyelini gördü. Tabii ki yatırım kararlarında Türkiye'nin geleceğine ve Sabancı Topluluğu'na duyulan güven çok önemlidir. Aksigorta olarak sağlıklı büyümek istiyoruz.

Sağlıklı büyümenin ilk şartı hizmet kalitemizin mükemmel olması, operasyonel verimlilik ve mevcut dağıtım kanalları potansiyelimizi çok iyi kullanmamız. Çok önemli rekabet avantajlarımız var. Aksigorta'da deneyimli ve bilgili ekibimiz var. Aksigorta markasının ülkemizde bilinilirliği çok güçlü. Banka sigortacılığını daha da geliştirmek istiyoruz. Her zaman olduğu gibi Akbank ile ortak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu noktada Ageas'ın bankasürans deneyiminin de bizim için çok değerli olduğunu düşünüyoruz.''

Kurtul, karlılık içinde büyüme stratejileri doğrultusunda dağıtım kanallarına, teknoloji altyapısına ve insan kaynaklarına yatırım yapacaklarını ifade ederek, Ageas ile birlikte şirket alımı yaparak büyüme imkanlarını da inceleyeceklerini bildirdi.

Ageas Üst Yöneticisi (CEO) Bart de Smet ise Türkiye'nin, sigortacılık sektöründeki büyük potansiyeli nedeniyle kendileri için çok cazip bir pazar olduğunu dile getirerek, ''Bu yeni ortaklığı, Eylül 2009 sonunda açıkladığımız stratejimizin gerçekleştirilmesi yönünde atılan bir adım olarak görüyorum. Hızlı gelişen bir ülke olan Türkiye'nin hayat dışı sigorta sektöründe, düşük penetrasyon ve yüksek büyüme potansiyeli bulunuyor. Bu büyüyen pazara, Türkiye'nin en itibarlı, öncü ve ortaklıklar konusunda tecrübeli Sabancı Holding ile girmekten dolayı büyük memnuniyet duyuyorum'' ifadesini kullandı.



-''SABANCI VE AGEAS GELECEK STRATEJİLERİ KONUSUNDA HEMFİKİR...''



Sabancı Holding Strateji, İş Geliştirme ve Sigorta Hizmetleri Grup Başkanı Hakan Akbaş da, bir süredir titizlikle sürdürülen ortak arayışında son noktaya gelmekten dolayı duydukları mutluluğu belirterek, ''Karlı ve sürdürülebilir büyüme hedefimize bundan böyle Ageas ile devam etme kararı aldık. Sabancı ve Ageas gelecek stratejileri konusunda hemfikir. Hem Ageas'ın tüm dünyada uyguladığı stratejik yaklaşımı gereği hem de yapılan araştırmalara göre Aksigorta'nın Türkiye'nin ilk akla gelen sigorta markası olması nedeniyle faaliyetlerimizi yine Aksigorta adıyla sürdüreceğiz. Aksigorta'nın 50 yıllık Türkiye deneyimi ve Ageas'ın 180 yıllık uluslararası deneyiminden alacağımız güçle Türkiye'nin lider sigorta şirketi olacağız. Aksigorta, yeni ortağı Ageas ile Türk Sigorta sektöründe konsolidasyonun öncüsü olacak ve şirket satın almaları ile büyüyecek'' ifadelerini kullandı.

Ageas Continental Europe Üst Yöneticisi (CEO) Steven Braekeveldt ise ''Belçika'da BNP Paribas ile Tesco ile İngiltere'de Milleniumbcp ile Portekiz'de UBI Banca ile İtalya'da ve çeşitli Asya ülkelerinde yaptığımız başarılı ortaklıklarımıza bir yenisi daha ekleniyor. Bu hisse devri, şirketimizin Türkiye sigorta pazarında beklenen büyümenin içinde yer alabilmesi için büyük bir fırsattır'' görüşünü bildirdi.

Açıklamada verilen bilgiye göre Ageas, Aksigorta hisselerinin yüzde 31'i için 220 milyon dolar ödeyecek. Aksigorta'nın yüzde 38'lik halka açıklık oranı değişmeyecek. Faaliyetler ise Aksigorta markası altında devam edecek. Aksigorta-Ageas hisse devri, yasal mercilerden alınacak izinlerin ardından tamamlanacak.