Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

İSTANBUL (A.A) - 21.02.2011 - Tekfen Holding, Libya'daki çalışmalarını belirsiz bir süre için durdurdu.

Tekfen Holding A.Ş'den, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, son günlerde Libya'da yaşanan olaylar sonrasında bu ülkede faaliyet gösteren bağlı ortaklıklarından Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. (Tekfen İnşaat) ile ilgili olarak açıklama yapma gereği duyulduğu belirtildi.

Tekfen İnşaat'ın, 2006 yılından bu yana Libya'da Tekfen-TML Ortaklığı'nda Sahra çölünden Akdeniz kıyısına su taşıyacak olan Büyük Nehir Projesini (The Great Man Made River) üstlendiği ve toplam 535 milyon dolarlık projenin 358 milyon dolar tutarındaki yüzde 67'lik kısmının Tekfen İnşaat'a ait olduğu dile getirilen açıklamada, projenin 2010 yıl sonu itibariyle Tekfen payının 218 milyon dolarlık kısmının tamamlandığı, henüz tamamlanmayan kalan iş miktarının 140 milyon dolar mertebesinde olduğu bildirildi.

Yapılan açıklamada, bu tutarın, Tekfen İnşaat'ın yıl sonu toplam kalan iş miktarının yüzde 7,5'ini oluşturduğu dile getirilerek, şunlar kaydedildi:

''21 Şubat 2011 Pazartesi günü sabaha karşı şirket'in Kufra'da bulunan ana şantiyesinde meydana gelen yağmalama olayları sonrasında çeşitli iş makineleri ve araçlar kontrolümüz dışında şantiye dışına çıkarılmıştır. Projede Libya dışından toplam 1.197 çalışanın 407'si Türk olup, herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmamıştır. Çalışanlarımızın tamamına yakını ana şantiyemizde toplanmış ve Libya'dan güvenle tahliyeleri ve ülkelerine ulaştırılması için Hükümetimiz, ilgili elçilikler ve Libya yetkili makamları nezdinde her türlü girişimde bulunulmaktadır.

Bu aşamada, Tekfen olarak birinci önceliğimiz tüm çalışanlarımızın can güvenliği içerisinde tahliyesinin sağlanmasıdır. Son durum itibariyle yaşanan bu olağanüstü gelişmeler sonrasında Libya'daki projemizin çalışmaları mücbir sebepler nedeniyle belirsiz bir süre için durdurulmuştur. Tekfen İnşaat'ın son dönemde siyasi ve toplumsal hareketlerin yoğun olarak yaşandığı Mısır, Tunus, Bahreyn ve Yemen'de şantiyesi ya da üstlendiği herhangi bir projesi bulunmamaktadır. Gelişmeler hakkında kamuoyu bilgilendirilecektir.''