Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Netaş Genel Müdürü Müjdat Altay, şirketin yeni ortaklık yapısına geçiş sürecine ve geleceğe dönük planlarına ilişkin düzenlenen basın toplantısında, Netaş'ın yüzde 53,13 hissedarı olan Nortel Networks'ün hisselerinin tümünü, yıl sonu itibarıyla OEP RHEA Turkey Tech B.V. şirketinin satın aldığını belirterek, ''2011 yılıyla beraber şirket için yeni bir dönem başladı'' dedi.

Altay, Netaş'ın 2006'da 79 milyon dolar olan cirosunun 2010'da 180 milyon dolara yükseldiğini, 5 yıllık bileşik büyüme oranının yüzde 20'ye ulaştığını dile getirerek, ''2010 yılı vergi sonrası karımız 15 milyon dolar, vergi faiz amortisman öncesi kazancımız ise 18 milyon dolar olarak gerçekleşti. Operasyonlardan 22 milyon dolar nakit yaratıldı ve karşılığında ortaklarımıza 30 milyon dolar temettü ödendi'' dedi.

Kuzey Afrika, Türk Cumhuriyetleri, Doğu Avrupa ve Ortadoğu coğrafyasında bulunan 20 ülkede yapılandıklarını anlatan Altay, şöyle devam etti:

''Türkiye'de elde ettiğimiz güçlü birikimi ve yakaladığımız sistem entegrasyonu başarısını, 2011 yılında bölge ülkelere taşımak istiyoruz. Savunma iletişimi alanında ise Türk Silahlı Kuvvetleri için ürün geliştirmeyi sürdüreceğiz. Hükümet programında öngörülen 'savunma sanayinde yüzde 50 yerli katkı' hedefi doğrultusunda, iletişim ve BT projelerinde görev almaya devam edeceğiz.''

Ortakları Nortel'in iflastan korunma talebiyle başlayan ve 2 yıl devam eden sürece de değinen Altay, Netaş'ın hep bir okul oldu ve olmaya da devam ettiğini söyledi.

''Telekom sektöründe Netaş'tan yetişmiş birden fazla elemanı olmayan şirket yok gibi'' diyen Müjdat Altay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Sektörümüz son derece dinamik. Hem teknoloji temelinde büyük değişiklikler yaşanıyor hem de iş yapış şekilleri değişiyor. IP dünyasında sabit hatlı şebekeler, mobil şebekeler, ses, veri ve multimedya bir araya geliyor. Kullanıcı için hangi teknoloji veya ürün üzerinden hizmet aldığı önemini kaybederken, her an ve her yerden, kesintisiz, güvenilir, güvenli ve hızlı servis almak öncelik kazanıyor.

Bir diğer önemli nokta ise inovatif odağın donanımdan yazılıma kayması. Çağımız uygulama çağı. Kullanıcıya sunduğunuz hizmet çeşitliliği sizi küresel rekabette ön plana çıkarıyor. Hizmetleri ise uygulama yazılımları mümkün kılıyor. Artık tek bir kaynağa dayanarak bir iletişim ağının bütününü, verimli, kaliteli, esnek ve maliyet etkin şekilde yaratmak kolay değil.''