Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, pamuk ve iplik fiyatlarında ibrenin tersine dönmeye başladığını söyledi.

Kocasert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pamuk fiyatlarının Çin'deki firmaların arz ve talebine göre bir seyir izlediğini, Türkiye'nin pamuk ve iplik piyasasında belirleyici bir role sahip olmadığını kaydetti.

Yaşanan gelişmelerin dünyada pamuk tarlalarını artırdığını bildiren Kocasert, ''Pamuk tarlalarının artması arzın artacağı anlamına geliyor. Talepte çok büyük bir artış olmazsa pamuk ve iplik fiyatlarında bir gevşeme olur. Kesin bir rakam söylemek zor ama ortak görüş, pamuk ve iplik fiyatları zirve yapmıştır, bir değişim içerisindedir, ibre tersine dönmeye başlamıştır. Ama bu seyir yavaş ve uzun soluklu bir ilerleme. Yarı yarıya bir gevşeme beklemiyoruz'' diye konuştu.

Piyasada pamuk ve iplik fiyatlarına yönelik çeşitli açıklamaların bulunduğunu hatırlatan Kocasert, ''Kimimize göre pamuk fiyatları yarısına kadar gerileyecek. Kimilerimize göre yüzde 20-25 oranında gerileyecek. Bunu zaman gösterecek ama çok çok düşeceğini beklemek hayal olur'' dedi.