Advertisement
HABERLER ABONE OL

İngiliz Sky haber kanalı, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın selefi Brown'un IMF'nin yeni başkanı olmasını engelleyebileceğini ima ettiğini kaydetti. Cameron yaptığı açıklamada, ''İngiltere'de borç problemi olmadığını düşünen birinin, uluslararası bir finans kuruluşunun başında olması uygun olmayabilir. IMF'nin başında olan kişi fazla borcun ve bütçe açığının tehlikelerini anlamalı, değil mi?'' dedi.

IMF'nin yönetim kurulu yeni başkana karar veriyor ve dünyanın en büyük ekonomisine sahip ülkelerin yeni başkanı belirlemede daha fazla oy hakkı bulunuyor. Dolayısıyla İngiliz hükümetinin Brown'u IMF başkanlığı için desteklemesi önem taşıyor.

IMF'nin mevcut Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın ilk 5 yıllık görev süresinin gelecek yıl dolması ve Fransa Cumhurbaşkanlığına adaylığını koymak için 2012'de görevini bırakması bekleniyor.

Gordon Brown, geçen yıl ülkede yapılan genel seçim sonucu 13 yıllık iktidar koltuğunu Muhafazakar-Liberal Demokrat koalisyon hükümetine kaptıran İşçi Partisinin genel başkanlık görevinden ayrılmıştı. Brown, selefi Tony Blair hükümetinde 10 yıl Maliye Bakanlığı yapmış, 2007 yılında ise Blair'den hem Başbakanlık hem de İşçi Partisi liderliği görevlerini devralmıştı.