Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro, Almanya'dan gelen imalatın verilerinin beklenenin üzerinde büyüme kaydetmesiyle dolar, yen, İsviçre frangı ve Avustralya doları karşısında güçlendi. Euronun değerlenmesi, Avrupa Merkez Bankası'nın faizleri artıracağına yönelik spekülasyonları da artırdı.

Yunanistan, yeniden yapılandırma endişeleri arasında ülkenin 2 yıllık tahvillerinin faizlerinin rekor kırmasına rağmen, 13 haftalık hazine tahvillerini ihraç etti.

Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd.'ın Döviz stratejistlerinden Lee Hardman, bugün açıklanan ekonomik verilerin, Almanya gibi Avrupa ülkelerinin güçlü performansına bir kez daga dikkat çekti. Hardman, borç krizi göz önünde bulundurulduğunda AMB'nin durumunun zorlaşacağını hatırlatsa da, kısa vadede euronun faiz farklarından avantaj sağlayacağını söyledi.

Euro, dolar karşısında yüzde 0.3 kazançla 1.4288 seviyesine yükseldi ve böylece önceki kayıplarını da silmiş oldu. Euro, yen karşısında da yüzde 0.3 değerlendi ve 117.84'ten işlem gördü. Dolar/Yen paritesi ise 82.61 yen seviyesinde fazla değişiklik göstermedi.

Almanya'da imalat sanayi PMI'ı Mart ayında 60.9'dan 61.7'ye yükseldi. 50'nin üzerinde gelen gösterge, genişlemeye işaret ediyor.

Avrupa Merkez Bankası yöneticilerinden Nout Wellink, 7 Nisan'daki faiz artırım kararının yatırımcılara önemli sinyaller göndermiş olduğunu söyledi.