Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

ABD borç krizi doların değerinin düşmesine sebep oldu, kıymeti metaller alternatif yatırım aracı olarak öne çıktı. Altın vadelileri rekor kırdı, altının onsu 1,500.50 doları gördü.

ABD'nin uzun vadeli görünümün dün S&P tarafından durağandan negatife çevrilmesini müteakip Dolar 6 majör para birimi karşısında değer kaybetti.

"Görünümün düşürülmesinin dolar üzerine soğuk battaniye örtmesi nedeniyle şok olan yatırımcılar altına koştular" diyen Seul merkezli Hyundai Futures treydırlarından Lim Chae Myung; "Daha da çok insan dayanıklı varlıklar alabilmek için dolardan tüm hızlarıyla kaçtıkça boğa piyasası trendi vurgulanacak" yorumunda bulundu.

Haziran teslimli altın vadelileri; 1,500.50 dolar rekorunu kırdıktan sonra New York saati ile 12.33'te Comex'te 1,495.30 dolar seviyesine ulaştı.

Hemen telim altının onsu ise kayıplarını eritmeden önce yüzde 0.3 kadar yükselerek tüm zamanların rekoru olan 1,499.32 dolar seviyesini gördü.

Geçtiğimiz yıldan düne dek vadeliler yüzde 31 artış kaydetti. Lim, altının onsunun 2011 yılı içinde 1,600 dolara ulaşabileceğini söyledi.