Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Emtia fiyatlarındaki artış ve ABD'den gelen konut başlangıç verilerinin küresel ekonomiye ilişkin iyimserliği artırdı; Çin'deki hisseler dünkü sert düşüşünü telafi etti.

Çin'in en büyük bakır ve enerji şirketleri Jiangxi Copper Co. ve PetroChina Co., ABD'den gelen Mart ayı konut başlangıç verilerinin ardından emtia şirketlerindeki artışa öncülük etti. Çin'in en büyük otomobil şirketi SAIC Motor Corp., Bosera Theme Sector Fund'ın otomobil üreticisi hisselerinin hâlâ ucuz olduğunu söylemesi üzerine 4 günden bu yana ilk kez değerlendi. Rüzgar tribünleri üreticisi Xinjiang Goldwin Science & Technology Co. ise ilk çeyrek kârlarının düşük gelmesi sonucunda yüzde 6.3 geriledi.

Çin hisselerinde yaşanan dünkü düşüşün kısa vadeli tepki satışlarından kaynaklandığını belirten Şanghay'daki Guotai Junan Securities Co.'nun stratejistlerinden Wang Cheng, küresel ekonominin görünümünün orta vadede iyi göründüğünü, değerlemeleri düşük şirketlerin de yatırımcıların favorisi olduğunu belirtti.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 kazançla 3,008.76 puana yükseldi. Endeks dün S&P'nin ABD'nin not görünümünü düşürmesinin ardından yüzde 1.9 değer kaybederek 22 Şubat'tan bu yana en sert düşüşüne işaret etmişti. CSI 300 Endeksi de bugün yüzde 0.1 yükseldi ve 3,299.97'den işlem gördü.

Şanghay endeksi bu yıl yüzde 7.1 yükseldi ve Asya Borsaları arasında en iyi performansı gösterdi. Şanghay Endeksi'ndeki yükselişte bilançoların etkisi büyük rol oynadı.