Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mario Draghi'nin Avrupa Merkez Bankası (AMB) başkanlığı için kampanyası, bazı Alman yetkililerin destek işaretlerinin ardından hız kazanıyor.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Werner Hoyer, Bundesbank Başkanı Axel Weber'in yarıştan çekilmesinin ardından, İtalya Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin Avrupa'nın para politikası liderliği için en kalifiye aday olduğunu kaydediyorlar. Hoyer, geçen hafta yaptığı açıklamada, "Draghi'nin "çok iyi" bir AMB şefi olacağını ve Almanya'nın istikrarlı euro hedefini desteklediğini söyledi.

Bölgenin en büyük ekonomisi ve kurtarma planına en fazla maddi katkıyı sağlayan ülke olan Almanya, 31 Ekim'de 8 yıllık görevi sona erecek olan Jean-Claude Trichet'nin yerine kimin geleceği konusunda karar vermede eşitler arasında birinci ülke konumunda. 63 yaşındaki Draghi'nin, kendi ülkesinde euroya desteği sürdürme konusunda güçlüklerle karşılaşan ve enflasyon ve borç sorunu geçmişi olan bir Güney Avrupa ülkesinden başkan adayı gösterme konusunda da sorunla karşılaşabilecek olan Almanya Başbakanı Angela Merkel'in desteği olmadan seçilmesi zor görünüyor.