Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük medya kuruluşlarından News Corporation, Formula 1'e teklif vermeye hazırlanıyor. Rupert Murdoch'a ait medya grubu News Corp, dünyanın en fazla izlenen spor organizasyonlarından Formula 1'i almak üzere hazırlık yapıyor. Teklifin Murdoch'un spor kanalı Speed aracılığıyla yapılması bekleniyor.

Sky News'un haberine göre, Formula 1'in büyük hissedarı CVC Partners'a yönelik teklif verilmesinde JP Morgan'ın aracılık yapması bekleniyor. Formula 1'in yöneticisi Bernie Ecclestone satışla ilgili herhangi bir görüşmenin yapılmadığını belirterek, "satış gündemimizde değil" dedi. Sky News'in haberinde,  Forumla 1'e yapılacak teklifte dünyanın en zengin işadamı niteliğindeki meksikalı telekom milyarderi Carlos Slim'in de devreye gireceğini kaydetmişti.

Formula 1'in satışına olumlu yaklaşılmamasında, televizyon yayınlarının dijital platformda şifreli kanal üzerinden yayınlanmasının etkili olduğu ifade ediliyor. Formula 1, televizyon yayın haklarını verdiği her ülkede, şifresiz, ulusal yayın yapan kuruluşları tercih ederek; daha geniş bir kitleye ulaşmayı hedefliyor.

Murat Başboğa