Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Intel'den Peugeot'ya ve L'oreal'e sonuçların ekonomik toparlamanın devam ettiğine dair yatırımcılarda iyimserlik uyandırması ile Avrupa hisse senetleri 1 ayın en büyük yükselişini gösterdi.

Intel'den gelen ilk çeyrek karının tahminleri aştığı ve mevcut dönemde 12.8 milyar dolar gelir oluştıracağı bilgisi ile Avrupa'nın en büyük çip ekipmanları üreticisi ASML Holding NV'nin hisseleri yüzde 5.3 değer kazandı. Avrupa'nın ikinci büyük otomotiv üreticisi Peugeot ve dünyanın en büyük kozmetik üreticisi L’Oreal hisseleri ise en az yüzde 3 yükseliş kaydetti.

Stoxx Avrupa 600 Endeksi yüzde 1.6 hızlı yükselişle Londra'da 278.85 seviyesinden kapandı. Japonya'daki nükleer radrasyon sızıntısına ve Ortadoğu ile Kuzey Afrika'daki ayaklanmalara rağmen yatırımcıların küresel ekonominin büyüyeceğinie dair iyimserliği ile endeks bu yılın en düşüğü olan 16 marta seviyesinden yüzde 6.4 tırmandı.
 
11 nisan tarihinden beri Stoxx 600'de 30 şirket karlarını açıkladı. Şirketlerden 20'sinin hisse başına karı tahminleri aştı.

Yunanistan ve Lüksemburg hariç 18 batı Avrupa ulusal gösterge endeksinin tamamı günü yükselişle kapadı. İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi yüzde 2.1 değer kazanırken Almanya'nın DAX Endeksi yüzde 3 artış gösterdi. Fransa'nın CAC 40 Endeksi ise yüzde 2.5 tırmandı.