Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Intel'den L'oreal'e şirket karlarının tahminlerin üstünde gelmesiyle iyimserlik havası yayılıyor.

Küresel hisseler 2011'deki en büyük ralliyi sahnelerken Dow Jones Endüstri Endeksi de neredeyse 3 yılın zirvesine değdi. Doların değer kaybetmesiyle altın rekor üstüne rekor kırdı.

1 aralık tarihinin kapanış rakamından beri en büyük artışı gösteren MSCI Dünya Endeksi New York saati ile 1.30'da yüzde 1.9 hızla yükseldi, gelişmekte olan piyasa hisseleri de 10 ayın en büyük rallisini gerçekleştirdi. Standard & Poor’s 500 Endeksi yüzde 1.2 tırmandı. Dolar Endeksini 2009 yılından beri en düşük seviyeye çeken Dolar 16 majör para biriminden 15'inin karşısında değer kaybetti. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvilleri 3 baz puan arttı. Şeker ve nikel emtiaların yükselişine öncülük ederken altının onsu ise iki gün üstü üste 1,500 dolardan işlem gördü.

Intel'in ikinci çeyrekte beklentileri aşacağını açıklamasının ardından teknoloji hisseleri kazançlara öncülük etti. Dünyanın en büyük kozmetik üreticilerinden L'Oreal satışlarının yüzde 9.3 arttığını açıklarken Güney Koreli LG ise karında yüzde 27'lik sıçrama olduğunu duyurdu. 11 nisandan beri kazançlarını açıklayan S&P'deki 78 şirketin 58'i hisse başına karlılıklarının arttığını belirttiler.