Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan HSBC'nin yeni CEO Stuart Gulliver, HSBC'nin maliyetini azaltarak, sermaye dağıtımını değiştirecek. Banka bu şekilde hem kârlarını artırmayı hem de ABD'deki operasyonları yeniden canlandırmayı hedefliyor.

Göreve Ocak ayında başlayan HSBC'nin yeni CEO'su, bankanın kimi zaman tutucu sayılabilecek politikalarını değiştireceğini söyledi. Gulliver, 11 Mayıs'ta Londra'da yapılacak değişikliklere ilişkin detayları yatırımcılarla paylaşacak.

Yeni CEO, analistler ve yatırımcıları daha fazla şeffaflığa inandırmak da istiyor. Bunun için Gulliver, bankanın yalnızca üst düzey yöneticilerini değil, en iyi 100 üst düzey bankacısını da yatırımcılara tanıtacak.

Banka, Şubat ayında kâr beklentilerini yüzde 15-19'dan yüzde 12-15'e çekerek, paydaşlarını şaşırtmıştı. Bankacılar, Gulliver'in stratejik planının “daha az söz verip, daha fazla performans göstermek” gibi önemli adımları da içerdiğini belirtti.

Economist dergisinin son çalışmalarına göre ise HSBC'nin faaliyetlerinin yüzde 42'si, maliyetini çıkarmakta güçlük çekiyor. Bunda Latin Amerika'daki operasyonların etkisi olduğu da düşünülüyor.