Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Küresel ekonomideki büyüme yüksek getirili varlıkların talebini artırdı; dolar, euro karşısında 15 ayın en düşük seviyesini kaydetti.

ABD'de bugün açıklanacak ve dördüncü kez üst üste düşüş kaydetmiş olması beklenen konut fiyatları verilerinin öncesinde dolar, 16 önemli para biriminin 13'ü karşısında değer kaybetti. Konut fiyatlarındaki düşüşün sürmesi, Fed'in teşvik paketini desteklediği gibi, yakın zamanda faiz artışının yapılmayacağının sinyalini bir kez daha veriyor. Avustralya doları, ABD doları karşısında ülkedeki tüketici fiyatlarının beklentinin üzerinde gelmesinin ardından rekor seviyeye tırmandı. Güney Kore Wonu ise 2 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

ABD dolarındaki yeni bir düşüş trendinin izlendiğine dikkat çeken Nomura Holdings Inc.'in Döviz satış müdürü Kurt Magnus, fon yöneticilerinin aktif bir şekilde euro ve Avustralya doları gibi likiditesi yüksek paralara yönelmeye başladığını belirtti.

Dolar, euro karşısında 1.4523'ten 1.4565'e gerilerken, gün içinde doların 2009 Aralık'tan bu yana en düşük düzeyi olan 1.4582 seviyesine kadar düştüğü izlendi. Dolar/Yen paritesi de önce 82.17 yen ile 29 Mart'tan bu yana en düşük seviyesini test etti; ardından 82.25'e çıktı. Yen, euro karşısında ise 119.90'dan 119.82'ye yükseldi.

ABD doları İsviçre frangı karşısında da rekor düşük seviyeye geriledi ve 88.52 centten işlem gördü. Sterlin/Dolar paritesi de 1.6449 dolardan işlem gördü.