Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg'in anketine göre, ABD'nin AAA olan uzun vadeli notunun düşeceğine dair kaygılar ve doların euro karşısında gerilemesiyle petrol fiyatları önümüzdeki hafta da yükselebilir.

Bloomberg anketine katılan 32 analistten 12'si veya yüzde 38'i, petrolün 29 Nisan'a kadar yükseleceği tahmininde bulundu. 11 kişi veya yüzde 34'lük bir kesim düşüş olacağını belirtirken, 9 kişi ise ufak değişiklik olacağı tahmininde bulundu. Geçen hafta anket katılımcılarının yüzde 46'sı vadelilerin yükseleceğini söylemişti.

Dolar, euro karşısında 15 ayın en düşük seviyesi olan 1.4548 dolara inmesinin ardından yüzde 0.7'lik değer kaybıyla dün New York'ta saat 5:07 itibariyle 1,4524'ten işlem gördü.

Chicago'daki PFGBest'te yönetici olan Phil Flynn, "Piyasada hala belirgin olarak yukarı yönlü bir risk var. Faiz oranlarının yanı sıra bütçe açığı endişeleri ve dünya çapındaki isyanlar sürüyor ve bu durumun kolayca sona ermeyeceğini düşünüyorum" dedi.

Haziran vadeli ham petrolün varili Nymex'te 1.23 dolar veya yüzde 1.1 yükselerek 111.45 dolardan işlem gördü. Vadeliler, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 34 yüksekte.

Fed karar alıcıları önümüzdeki hafta toplanarak ülkedeki bütçe açığı karşısında faiz oranlarını değiştirip değiştirmeyeceğine yönelik karar verecek. Bloomberg'in 74 ekonomistine göre Fed faizleri sabit tutacak.

Tunus'tan Mısır'a, Libya'dan Yemen'e birçok ülkede çıkan isyanlarla petrol fiyatları yüzde 22 yükselmişti.

ABD'de finans piyasaları yarın tatil nedeniyle işlem yapmayacak.