Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, Apple Inc., General Electric Co. ve Morgan Stanley'in karlarının iyi çıkmasının ekonomik toparlanmaya yönelik iyimserliği artırması sonrası yükseliyor.

Apple, ikinci çeyrek karının neredeyse ikiye katlanması ve analist tahminlerinin ortalamasının yüzde 19 üzerinde çıkması sonrası yüzde 4 değer kazandı. Morgan Stanley, işlem gelirlerinin dördüncü çeyreğe göre iki katın üzerinde arttığını açıklamasının ardından yüzde 2.7 prim yaptı. General Electric, beklenenden daha iyi kar ve satış rakamı açıklamasının etkisiyle yüzde 4.2 yükseldi.

Haziran vadeli Standard & poor's 500 (S&P 500) kontratı yüzde 0.7 yükselerek, New York saati ile 07:25'te, 1,337 puana yükseldi. Dow Jones endeks kontratı yüzde 0.6 yükselişle 12,466 puana çıkarken, Nasdaq-100 kontratı yüzde 1.1 çıkışla 2,381.5 puana ulaştı.

Commerzbank AG analisti Peter Dixon, Bloomberg Radio'ya yaptığı yorumda, "Apple şu anda piyasanın önde gelen starlarından biri" dedi ve "Piyasalar birkaç iyi ay daha geçirmeye hazırlanıyor. Yatırımcılar ekonomi ve karlar konusunda iyimser kalmaya devam ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

New York piyasası yarın Paskalya tatili nedeniyle kapalı olacak. Dow Jones Endeksi dün, Intel Corp.'un sonuçlarının beklenenden daha iyi çıkmasının ardından, Haziran 2008'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

11 Nisan'dan bu yana kar açıklayan 78 S&P 500 şirketinden 74'ünün sonuçları beklenenden daha iyi çıktı.