Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, Apple'ın karını ikiye katladığını açıklaması ve yükselen emtia fiyatlarının ham madde üreticilerine alım getirmesi sonrası, üçüncü gün de yükselişini sürdürdü.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.9 yükselerek 1,206.18 puan seviyesine yükseldi. Tayvan'da Taiex Endeksi yüzde 1.6 yükselirken ve Kore'de Kospi Endeksi yüzde 1.3 çıkışla rekor seviyeye yükseldi. Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerini takip eden Hang Seng China Enterprises Endeksi, Citigroup Inc.'nin Çin bankalarının daha yüksek kar rakamlarına ulaşacağını açıklamasının ardından yüzde 1.2 değer kazandı.

Jakarta'daki PT Mandiri Manajemen Investasi'den Aldo Perkasa, Aplle'ın iyi çıkan mali sonuçları, teknolojiyle ilgili şirketlerin hisselerine yönelik güveni artırdı" dedi ve "Güçlü kar rakamları, ABD ekonomisinde büyüme anlamına geliyor ve bu da bekleyişleri destekliyor" şeklinde görüş bildirdi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi son 12 ayda yüzde 17 yükselirken, gelişmiş ülkelerin hisselerini izleyen MSCI Dünya Endeksi aynı dönemde yüzde 10'luk bir artış gösterdi. Citigroup'a göre, gelişen piyasalarda şirket karlarındaki büyümenin hızının yavaşlamakta olduğunu ve bunun da analistlerin kar tahminlerinde önümüzde aylarda düşüşe neden olabileceğini kaydetti.