Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası hisse senetleri, Apple Inc., General Electric Co. ve Morgan Stanley2in iyi kar açıklamalarının ekonomiye yönelik iyimserliği artırmasının ardından yükseldi. Bu çıkış sonucu, Dow Jones Endeksi son üç yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Aplle, ikinci çeyrek karının neredeyse ikiye katlanmasının ve ortalama analist tahmininin de yüzde 19 üzerinde gerçekleşmesinin ardından yüzde 2.7 değer kazandı. Morgan Stanley, işlem gelirlerinin dördüncü çeyereğe göre iki kat artmasının ardından yüzde 3.1 yükseldi. General Electric, temettüyü artırması sonrası yüzde 2 prim yaptı.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 0.5 yükselerek, New York saati ile 09:37'de, 1,336.41 puana yükseldi. Dow Jones Endeksi ise, 24.86 puan ya da yüzde 0.2 yükselerek 12,478.40 puana ulaştı.

Boston'da MFS Investment Management'tan şef yatırım stratejisti James Swanson, "Şirket karları halen Wall Street'in tahminlerinin önünde gidiyor" dedi ve "Hem gelirler hem de karlar gerçekten güçlü geliyor ve bu durum maliyetlerin düşürülmesinden kaynaklanmıyor. Bu, nihayet, piyasanın karlardaki artışın tesadüf olmadığını görme ihtiyacının bir işareti. Bu düren bir toparlanma" dedi.