Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, merkez bankalarının enflasyonu durdurmak için faiz artırımına devam edeceği endişelerini, iyi çıkan şirket karlarının dengelemesi ile birlikte, artı ile eksi bölgeleri arasında dalgalanıyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi fazla bir değişiklik göstermeyerek 1,206.36 puan seviyesinde kaldı. Endeks bu hafat % 2.1 yükseldi ve böylece 1 Nisan'dan bu yana en hızlı yükselişini gerçekleştirmiş oldu. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.5 düştü ve son üç ayın en hızlı haftalık düşüşünü gerçekleştirdi. Tayland'da SET Endeksi yüzde 0.6 düşerken, Tayvan'da Taiex Endeksi yüzde 0.1'lik bir çıkış gösterdi. Hindistan ve Filipinler piyasaları tatil nedeniyle kapalıydı.

Kurnia Insurans Malaysia Bhd.'den Pankaj Kumar, "Çin'de sıkılaştırma tedbirlerine gidileceği endişeleri, enflasyon kontrol altına alınıncaya kadar devam edecek. Asya'nın kalan kısmı da ateşi hissediyor" dedi ve "Halen ABD'den gelen şirket karları çok güçlü görünüyor ve küresel büyümenin yolunda olduğunu işaret ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

Taylan'da bu ay faiz artırımında Çin'e katıldı.