Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gaitamle.com Research Institute Ltd.'ın hazırladığı teknik analize göre, Euro/Yen paritesi için hazırlanmış olan ichimoku tablosundaki direnç seviyesinin aşılmaması hâlinde euro, yen karşısında 3 haftanın en düşük seviyesini kaydedebilir.

Japonya'nın en büyük Döviz şirketlerinden birinin kolu olan Gaitame.com Research'ün araştırmacılarından Takuya Kawabata, euronun 120.59 yen seviyesini aşamaması hâlinde, Avrupa'nın ortak para biriminin yen karşısında 116 yen seviyesine gerileyebileceğini söyledi. 120.59 yen seviyesi, ichimoku tablolarındaki bulutlu alanlar olarak adlandırılan yoğun satışların gerçekleşmesinin beklediği alanın en üst noktasına karşılık geliyor. Euro, yen karşısında 116 seviyesini en son 29 Mart'ta kaydetmişti.

Euronun o seviyeyi aşamaması durumunda bir düzeltme trendine gireceğini öngören Kawabata, "116 yen seviyesi temel noktalardan biri hâline gelebilir, çünkü son zamanlarda da o nokta destek seviyesi durumunda bulunuyor" dedi.

Yen karşısında bu yıl yüzde 10 değerlenen euro, bugün 119.20 yenden işlem gördü. Euro bu yıl 17 Mart'ta kaydedilmiş olan 106.61 yen seviyesiyle en düşüğü test etmiş, onun ardından 11 Nisan'da 123.33 yene kadar yükselmişti.

Ichimoku tablolarını yorumlayan Kawabata, Avrupa'nın ortak para birimi euronun hız kestiğini belirtti. Kawabata, ichimoku tablolarına göre euronun aksamalı bir seyire girdiğini, bunun zayıflamanın bir sinyali olabileceğini söyledi.