Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hazine tahvilleri, Federal bütçe kesintisinin ekonomik büyümeyi yavaşlatabileceği spekülasyonlarına bağlı olarak, gelecek hafta yapılacak olan Fed toplantısı öncesi haftayı yükselişle geçti. Hazine kağıtları böylelikle ikinci hafta üst üste yükseliş göstermiş oldu.

10 yıl vadeli hazine kağıdının faizi, Standard & Poor's'un ABD'nin not görünümünü negatife düşürmesinin ardından son bir ayın en düşük seviyesine indi. Ancak hisse senetlerindeki yükselişler tahvil kazançlarını sınırladı. ABD Hazinesi gelecek hafta 39 milyar dolarlık tahvil satacak ve Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) iki gün sürecek toplantısı 26 Nisan'da başlayacak.

Williams Capital Group'un New York ofisinden sabit getirili menkul kıymetler şefi David Coard, "Henüz dip seviyelerinden yükselmeye başlayan bir ekonomiye bakıyorsunuz" dedi ve "Piyasa FOMC toplantısından işaret bekliyor. Fed'in muhtemelen ne zaman par apolitikasında yön değişikliğine gideceği konusunda işaretler arıyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

İki yıl vadeli hazine kağıdının faizi 3 baz puan ya da 0.03 yüzde puanı düşerek, 15 Nisan'daki seviyesi olan yüzde 0.69'dan dün yüzde 0.66 seviyesine düştü. Mart 2013'te vadesi dolacak yüzde 0.75 faizli kağıdın fiyatı 7/32 ya da 1,000 dolar nominal değerli beher kağıt için 2.19 dolar yükselerek 100 6/32'ye ulaştı.

10 yıl vadeli hazine kağıdının faizi 1 baz puan düşerek, 15 Nisan'daki seviyesi olan yüzde 3.41'den yüzde 3.40'a düşrü.

Hazine kağıtları, Ocak ayından bu yana ilk kez aylık bazda yükseliş göstermeye yölenmiş durumda.