Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Johns Hopkins Üniversitesi Uygulamalı Ekonomi Enstitüsü ve İşletme Girişimi Eş Direktörü Prof. Dr. Steve Hanke, Bloomberg HT'ye özel yaptığı açıklamada
Merkez Bankası'nın zorunlu karşılık artırım kararını değerlendirdi. Bankanın aldığı önlemlerin çok katı ve olağandışı olduğunu söyleyen Hanke, "Kararın bankaları daha az rekabetçi yapacağını ve Türk bankalarını global ekonomide zayıflatacağını düşünüyorum" dedi.
 
Alınan bu önlemlerin enflasyonu frenleyeceğini de düşünmediğini dile getiren Hanke, "Enflasyonun hala yüksek seyrettiğini görüyoruz" diye konuştu.
 
"EMTİA FİYATLARI YÜKSEK SEYRETMEYE DEVAM EDECEK"

Global piyasalarda emtia fiyatlarının yüksek seyretmeye devam edeceğini vurgulayan Prof. Dr. Hanke, doların değerinin düşük kaldıkça petrol fiyatının da yüksek kalacağını dile getirdi.
 
Hanke, dolarla ilgili olarak ise, "Doların önümüzdeki yıllarda da doların düşük seyredeceğini tahmin ediyorum, fakat ne kadar değeri düşerse düşsün dolar rezerv para olmaya devam edecek" şeklinde görüş bildirdi.
 
Amerika'nın kamu harcamalarını kısmasının gerekliliğini ifade eden Hanke, Obama yönetiminde devlet harcamalarının çok artış gösterdiğini hatırlattı.

Arzu Maliki (amaliki@bloomberght.com)