Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye ekonomisinin krizden güçlü çıktığını savunan Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, bu nedenle grup olarak finans sektöründe büyüme kararı aldıklarını belirterek “Abank ile 5 yılda 150 şubeye ulaşarak orta ölçekli bir banka olma hedefimiz sürüyor" dedi.

Tuncay Özilhan, ”daha önce Abank'ta bir yabancı ortaklık denememiz oldu. Buna ulaşmak için yabancı ortaklığa yine sıcak bakabiliriz. Başka alanlarda birçok yabancı ortaklığımız var, finans da isteriz” ifadelerini kullandı.

Özilhan,  ekonominin ısındığı konusundaki görüşlere katılarak, ısınmış ekonomiyi bu tempoda götürmektense, ekonomiyi soğutmanın daha doğru olacağını savundu. Türkiye ekonomisinin şu an durmaya, dinlenmeye ihtiyacı olduğunu ifade eden Andaolu Grubu Başkanı, “bir mola verildikten sonra maratona devam” dedi.

Ekonomiyi yönetenlerin tüketici, konut, araba gibi ekonomiyi ısıtan krediler ile yatırım kredilerini ayırması gerektiğine dikkat çeken Tuncay Özilhan, yatırımların ertelenmesini hâlinde kaynağın dışarı gideceğini, cari açık sorununun çözülmeyeceğini aktardı.