Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Göreve geldikten sonra ilk röportajını veren İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali plan ve stratejilerini anlattı.

Adnan Bali, biri yurt içi, diğeri de yurt dışı kaynaklı olmak üzere iki strateji öngördüklerini açıkladı. "Kriz, Türkiye ekonomisine her alanda verilmiş bir fırsattır" vurgusu yapan İş Bankası Genel Müdürü, "global kriz, atak gerekçesi olmalı" hedefi koydu.

Adnan Bali "devraldığımız varlığı İş Bankası'nın yerleşmiş kurumsal kültürünün çizgisini takip ederek kısıtlı bir rodeo vizyonu yerine, geniş ufuklara yöneltecek bir süvari vizyonuyla yönetmeye devam edeceğiz'' dedi.

Kendi ekibi olmadığını, İş Bankası'nın ekibiyle yola devam edileceğini hatırlatan Adnan Bali, müşteriyle iç içe olmayı müşterinin , yanında, yakınında olmayı hedeflediklerini anlattı.

Özellikle regülasyonlar anlamında dikkat çekilen değişikliklere bakıldığı zaman, bankacılık için uygun, kârlı büyüme ikliminin bir miktar bozulduğu ya da bozulabileceği endişeleri bulunduğuna dikkati çeken İş Bankası Genel Müdürü Bali, ticari kredilerde açık ara önde olduklarını belirtti.

Adnan Bali "ben Türkiye'de sağlıklı büyüme imkanı verebilecek, sürdürülebilir talep olduğu sürece maliyet yapımızdaki bir kısım yükselişleri statik etkiler olarak görme eğilimindeyim" vurgusu da yaptı.

İş Bankası'nın yeni genel müdürü, Bank Sofia için Rusya'daki yetkili makamlardan bütün izinleri tamamladıklarını, başka özel bir aksilik olmazsa bu konuda kısa süre içinde sonuç almayı düşündüklerini de belirtti.