Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

LEFKOŞA (A.A) - 25.04.2011 - Suriye'nin güneyindeki Dera kentine bu sabah zırhlı araçlar desteğinde güvenlik güçlerinin girdiği ve kentten silah seslerinin gelmeye devam ettiği bildirildi.

Eylemciler, telefonla yaptıkları açıklamada, tank ve zırhlı araç desteğindeki yüzlerce güvenlik gücünün kente girdiğini, her yöne ateş açtığını ve kendilerini koruyan zırhlıların arkasından ilerlediğini belirtti.

Suriye rejimine muhalif hareketin doğduğu ve şimdiye dek çok sayıda kişinin öldüğü kentin sakinleri, Dera'da elektriklerin kesik olduğunu ve telefonla iletişimin pek mümkün olmadığını kaydetti.

Dera'da dünkü olaylarda ölenlerin cenazelerinin toprağa verildiği törenlere binlerce kişi katıldı. Cenaze töreninden sonraki gösteriye güvenlik güçlerinin müdahale etmediği belirtildi. Eylemde, göstericiler Suriye bayrakları ve ''anayasanın 8. maddesinin kaldırılmasıyla'' ilgili mesajların yer aldığı pankartlar taşıdı. Yas dolayısıyla esnafın dükkanlarını açmadığı görüldü.

Bu arada, ülkenin kuzeybatısındaki Lazkiye yakınlarında bulunan Cebleh'deki olaylara güvenlik güçlerinin müdahalesinde 4 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Kentte, Devlet Başkanı Beşşar Esad'a muhalif militanların son günlerde arka arkaya gözaltına alınmaya başlandığı kaydedildi.

AFP'ye göre, bu son ölümlerle birlikte, ayaklanma hareketinin başladığı 15 Mart'tan bu yana 352 kişi hayatını kaybetti.