Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalı bir seyir izliyor. Acer Inc.'nin karının analistlerin tahminlerinden düşük çıkması sonucu teknoloji hisselerine satış gelirken, Güney Koreli otomobil şirketleri, Kia Motors Corp.'un ilk çeyrekte rekor sayıda araç sattığını duyurmasının ardından değer kazandı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, çok fazla değişiklik göstermeyerek, Singapur saati ile 14:44'te 1,206.03 puana geldi. Endeks kazanç ve kayıp bölgeleri arasında en az 20 kez gidip geldi. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi, yüksek petrol fiyatlarının enflasyon bekleyişlerini artırması ve bunun da para politikasının daha da sıkılaştıtılmasına yol açacağı endişeleri ile yüzde 1.4 düştü. Rusya'da Micex Endeksi yüzde 0.5 yükselirken, Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.8'lik bir çıkış gerçekleştirdi.

Hong Kong'da Parry International Trading Ltd.'nin idari direktörü Gavin Parry, "İşlem hacmi Paskalya dolayısıyla düşük" dedi ve "Asya'da faiz oranları ile ilgili belirsizlik, Singapur'un enflasyonu ve zayıf ABD doları , Asya'da daha yüksek ithal enflasyona ve daha güçlü para birimlerine neden oluyor" şeklinde görüş bildirdi.