Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası hisse senetleri, yatırımcıların birinci el konut satışları verisini beklemeleri ve RadioShack Corp.'un 2011 kar tahminini düşürmesi ie birlikte, satış ağırlıklı seyrediyor. Bu satışlar sonucu, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi dört işlem gününde ilk kez aşağı yönde hareket etti.

RadioShack hisseleri yüzde 2.7 ve Kimberly-Clark Corp. hisseleri yüzde 3 düştü. Her iki hisse de, şirketlerin kar tahminlerini düşürmesinden olumsuz etkilendi. Dünyanın en büyük slot makinası üreticisi olan International Game Technology, ikinci çeyrek karının tahminleri aşması sonucu yüzde 9.1'lik bir sıçrama gerçekleştirdi. Yahoo! Inc. hisseleri, genel kurul üyelerinin şirketi daha iyiyye götürmek için teklfiler ya da diğer fikirleri dünme konusunda istekli olduğu yolundaki haberlere bağlı olarak yüzde 1.8 prim yaptı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1 düşerek, New York saati ile 09:38'de 1,336.19 puana indi. Dow Jones Endeksi ise 17.48 puan ya da yüzde 0.1 düşerek 12,488.51 puana indi. ABD piyasaları 22 Nisan Cuma günü tatil nedeniyle kapalıydı.

Bloomberg News'un ekonomistlere dayandırdığı araştırmasına göre, bugün TSİ 17:00'de açıklanacak olan ABD Mart ayı birinci el konut satışları verisinin yüzde 12 artması bekleniyor. Bu veri Şubat ayında yüzde 17 düşmüştü. Bu hafta ayrıca ABD'de dayanıklı tüketim malları ve gayrı safi iç hasıla verileri de açıklanacak.