Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Borsaları, enflasyon önlemlerine dair endişeler ile China Life Insurance Co. ve Datong Coal Industry Co.'nun düşük kâr açıklamasının etkisiyle üçüncü gününde de değer kaybetti.

Çin'in en büyük sigorta şirketi China Life, Citigroup'un şirketin  kazançlarına yönelik olumsuz açıklamasının ardından 3 ayın en düşük seviyesine geriledi. Çin'in en büyük 3. kömür üreticisi Datong Coal da yüzde 1.5 düştü. Jaingxi Copper Co., metal fiyatlarının 7 haftanın en hızlı düşüşünü kaydetmesinin ardından emtia üreticileri arasındaki düşüşe öncülük etti.

Şirket kazançlarının geride kalmaya başladığına dikkat çeken Jingxi Investment Management Co. yatırım müdürü Wang Zheng, enflasyonun da büyük bir sorun olduğunu ve faiz artışlarının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.9 kayıpla 2,937.73 puana gerileyerek 31 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine işaret etti. CSI 300 Endeksi ise yüzde 0.8 zararla 3,223.58 puandan işlem gördü. CSı Smallcap 500 Endeksi yüzde dünkü yüzde 2.1'lik düşüşüne aynı oranda bir düşüş daha ekledi.

Asya borsaları arasında en iyi performansa sahip olan Şanghay Bileşik Endeksi'nin kazançları gittikçe azalıyor. Endeksin bu yılki kazançları yüzde 4.6'lerde seyrediyor.