Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD piyasaları Fed'in tahvil alım programına ilişkin kararını tartışacağı toplantıyı bekliyor. ABD'de endeks vadelileri, Amazon.com ve Ford Motor'un bilançolarını açıklamasının öncesinde yükseldi.

Johnson Controls Inc., Piper Jaffray'ın şirketin hisse tavsiyesini artırmasıyla değer kazandı. Express Scripts Inc. ise beklentileri gerçekleştiremeyen kazanç rakamlarını açıklamasının ardından geriledi.

Standard&Poor's 500'deki Haziran teslimatlı endeks vadelileri yüzde 0.4 kazançla 1,336.4 puana yükseldi. Dow Jones Vadeliler endeksi yüzde 0.3 artışla 12,459 puana, Nasdaq-100 endeksindeki vadeliler ise yüzde 0.4 değer kazandı.

Hisseler Pazartesi günü emtia fiyatlarındaki gevşemenin enerji şirketlerini aşağı çekmesi üzerine düşüş kaydetmişti.

S6P 500 geçtiğimiz hafta 18 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaşırken, Dow Jnes Endeksi de Apple ve Morgan Stanley'den gelen olumlu bilanço rakamlarıyla 3 yılın zirvesine taşındı. S&P 500 Endeksi'nin kârları ilk çeyrek itibariyle beklentinin yüzde 9.5 üzerinde seyrediyor. Endeks 2011'de toplamda yüzde 6.2 değerlenmişti.

Kısa vadeli kazançlara odaklanılmış olduğunu belirten Raymonda James Asset Management International'ın yöneticilerinden Louis de Fels, kâr oranlarının iyi göründüğünü, şirketlerin olumlu anlamda şaşırtmaya devam ettiğini belirtti.