Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hyundai Merchant Marine Co'dan Çin'deki Datong Coal Industry Co.'ya kadar birçok önemli şirketin kazançlarının, emtia fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle gerilemesinin ardından, gelişen piyasalardaki hisseler 2. gününde de değer kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 1,200.2 puana geriledi. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.9; Bombay Borsası da yüzde 0.8 değer kaybetti.

Güney Kore'nin en büyük ikinci taşımacılık şirketi Hyundai Merchant, ilk çeyrekte zarar açıklamasının ardından yüzde 2.8 düştü. Datong Coal ise şirketin ilk çeyrekte kârının  yıllık bazda yüzde 13 düşük gelmesi üzerine 2 ayın en düşük seviyesine geriledi.

ABD Merkez Bankası'nın tahvil alım programını sonlandırabileceğine ilişkin spekülasyonlar üzerine vadeli petrol kontratları 1 haftanın en düşük seviyesine düşerken, altın ve gümüş de rekordan gevşedi.

PT CIMB Principal Asset Management'ın yatırım yöneticilerinden Fadlul Imansyah, önümüzdeki günlerde yeni kazanç rakamlarının geleceğini hatırlatarak, bazılarının beklentilerin altında kalacağına ilişkin endişelerin de bulunduğunu belirtti.

MSCI Gelişen Piyasalar endeksine kote olmuş 69 şirketin 44'ünün kazanç oranları beklentilerin üzerinde geldi. BU oran MSCI Dünya Endeksi için yüzde 68'de seyrediyor.

Hyundai Merchant, ilk çeyrekte 24.1 milyar won zarar etti. Hyundai geçtiğimiz yıl aynı dönemde 6.17 milyar won kâr açıklamıştı. Hanjin Shipping Co. da şirketin düşük kazanç rakamları açıklayacağına ilişkin endişe sebebiyşe yüzde 7.5 değer kaybetti.