Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası Fed'in ekonomiyi desteklemek üzere faiz oranlarını yüzde 0.25'te tutacağına dair spekülasyonun ardından dolar, euro ve yene karşı değer kaybetti.

InterContinentalExchange Borsasının ABD'nin en çok ticaret yaptığı ülkenin para karşısında doları izlemek üzere kullandığı Dolar Endeksi, 5. kez üst üste gerileme kaydetmiş olması beklenen konut fiyatları raporunun öncesinde 2008 Ağustos'undan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Fed yetkilileri bugün 600 milyar dolarlık tahvil alım programının geleceğini de tartışacakları 2 günlük toplantıya başlıyor.

Fed'in büyük ihtimalle temkinli davranacağını ve yakın gelecekte gevşek para politikasının sürdüreleceği vurgusu yapacağını belirten Londra'daki Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd.'ın Döviz stratejistlerinden Lee Hardman, "doların düşüş trendi şu anda tamamen Fed'in kararına odaklanmış durumda" dedi.

Dolar, euro karşısında yüzde 0.2 değer kaybedeek 1.4605'ten işlem gördü.  Dolar, gün içinde yüzde 0.6'ya varan kazançlarını da böylece geri iade etmiş oldu. Dolar/Yen paritesi de 81.83'ten 81.62'ye geriledi.