Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası hisse senetleri, United Parcel Service Inc., Ford Motor Co. ve 3M Co. gibi şirketlerin karlarının analistlerin tahminlerinden daha iyi çıkmasının etkisi ile yukarıda açıldı. Bu hareket sonucu, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, son beş günde dördüncü yükselişini gösteriyor.

Dünyanın en büyük paket kargo şirketi olan ve ekonomik büyüme için bir gösterge kabul edilen UPS, kar tahminini yükseltmesinin ardından % 1.7 değer kazandı. ABD'nin en büyük ikinci otomobil üreticisi Ford, karının yüzde 22 artması ile birlikte yüzde 2.7 yükseldi. Scotch ve Post-it ürünlerinin üreticisi 3M2in hisseleri yüzde 0.9 değer kazandı. ABD'nin en büyük üçüncü metal üreticisi AK Steel Holding Corp., beklenmedik bir şekilde kar açıklamasının ardından yüzde 5.9'luk bir ralli yaptı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.3 yükselerek, New York saati ile 09:33'te 1,339.14 puana çıktı. ABD hisse senetlerinin gösterge endeksi olan S&P 500, dün düşük emtia fiyatlarının enerji ve ham madde üreticisi şirketlerinin hisselerine satış getirmesi sonucu düşüş göstermişti. Dow Jones Endeksi ise 20.92 puan ya da yüzde 0.2 yükselerek 12,500.80 puana çıktı.

Philadelphia'daki PNC Wealth Management'tan şef yatırım stratejisti William Stone, "Kar sezonu şaşırtıcı biçimde güçlü geçiyor" dedi ve Bu çok cesaret verici ve küresel büyümenin bir göstergesi. Kaların sürdürülebilir olduğuna inanıyorsanız, hisse senetleri henüz size pahalı gelmeyecektir" şeklinde görüş bildirdi.