Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

İSTANBUL (A.A) - 29.04.2011 - USAŞ Uçak Servisi A.Ş, Ana hissedarı Gate Gourmet Participations Espana SL''nin, hisselerinin tamamı ve/veya bir kısmını 3. kişilere satmak için çalışmalara başlayabileceğinin öğrenildiğini bildirdi.

USAŞ'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, şirketin hissedarı Gate Gourmet Participations Espana SL'den gelen açıklama hakkında bilgi verildi. Açıklamada şöyle denildi:

''Şirketimizdeki hisselerin yüzde 56,25'ine sahip olan hissedarlarımızdan Gate Gourmet Participiation Espana SL'nin hisselerinin tamamı ve/veya bir kısmını 3. kişilere satmak için çalışmalara başlayabileceğini öğrenmiş bulunmaktayız.

Hissedarımızın söz konusu çalışmalarda danışman olarak hareket edilmesi için herhangi bir yatırım bankasıyla anlaşmaya varmadığı, olası satış işleminin zamanlamasına ilişkin olarak da herhangi bir mutabakata varılmadığı öğrenilmiştir. Ancak bu doğrultuda bir veya birden fazla teklif sahibiyle görüşmelerin yürütülebileceği, bu doğrultuda bazı teklif sahipleriyle Gizlilik Sözleşmelerinin imzalandığı, ilgili çalışmalar kapsamında bizim de yardımlarımız alınarak bir veri odası (due diligence) oluşturulabileceği ve ilgili teklif sahiplerinin bu veri odasında inceleme yapmasına dair sürecin değerlendirildiği bildirilmiştir.

Hissedarımız, sürecin sonunda kabul edilebilir bir teklif gelmeyeceği gibi, gelen koşullu tekliflerin de koşullarının gerçekleşmeme ihtimali olduğunu ayrıca ve özellikle belirtmekte olup; yatırımcıların sonuçta herhangi bir satış olmayabileceğini, yapılması muhtemel bir satış sonunda da zorunlu çağrı yükümlülüğünün doğup doğmayacağının da belli olmadığı hususunu gözardı etmemeleri gerektiğini belirtmektedir. Sürecin devam etmesi halinde gelişmeleri kamuoyu ile paylaşılabileceğimizi, yatırımcıların sair kaynaklardan elde edecekleri duyumlara itibar etmemelerini tavsiye etmekteyiz.''