Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

(A.A) - Netaş'tan yapılan yazılı açıklamada, yeni ortaklık yapısına geçtikten sonraki ilk Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı gerçekleştiren şirketin yılın ilk çeyreğinde 48 milyon TL gelir ve yüzde 10 brüt kar marjı elde ettiği belirtildi.

Geçen yılın aynı dönemine kıyasla, vergi sonrası karını yüzde 23 artırarak 3,2 milyon TL'ye çıkaran Netaş'ın, 2010 yılına ilişkin olarak 17,8 milyon TL kar payı dağıtacağı kaydedildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''Netaş Genel Kurul toplantısında oybirliğiyle alınan karara göre; 2010 yılına ilişkin karın dağıtımıyla ilgili olarak, SPK tebliğ ve kararları doğrultusunda, 2010 yılı net dönem karından 19 milyon 783 bin 764 TL ortaklara dağıtılacak. Bu tutar üzerinden 1 milyon 945 bin 944 TL, II. Tertip Yasal Yedek Akçe olarak ayrıldıktan sonra, kalan 17 milyon 837 bin 820 TL ortaklara brüt kar payı olarak nakden ödenecek. 2010 yılı net dönem karından kalan miktar ise 'Olağanüstü Yedek Akçe' olarak şirket bünyesinde alıkonulacak. Netaş'ın kar payı ödeme tarihi 30 Mayıs 2011 olarak belirlendi.''

Netaş Genel Müdürü Müjdat Altay da, şirketin ilk çeyrek performansını değerlendirdiği açıklamasında, Türkiye'nin bilgi çağına geçişindeki en önemli oyunculardan biri olan Netaş'ın, yeni dönemde de 44 yıllık tecrübesi ve 800'e yakın deneyimli mühendis kadrosuyla, müşterilerine en doğru teknolojik çözümleri sunmaya devam ettiğini bildirdi. Altay, şunları kaydetti:

''DNA'mızda var olan ARGE ve inovasyon kabiliyetimize dayanarak, teknoloji geliştirme alanında, öncelikle yurt dışına yeni nesil telekom ARGE'si sunmak üzere yatırımlarımızı artırıyoruz. Türkiye'de elde ettiğimiz sistem entegrasyonu başarısını, karlılığımızı ön planda tutarak, 2011 yılında bölge ülkelerine taşımayı hedefliyoruz. Şu anda Kuzey Afrika, Türki Cumhuriyetler, Doğu Avrupa ve Ortadoğu'da 20 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Savunma iletişimi alanında ise TSK için ürün geliştirmeyi sürdüreceğiz. Hükümet programında öngörülen 'savunma sanayisinde yüzde 50 yerli katkı' hedefi doğrultusunda, iletişim ve bilgi teknolojileri projelerinde görev almaya devam edeceğiz.''