Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Bloomberg HT'den Hande Berktan'ın sorularını yanıtlayan Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, yaklaşık 240 milyon dolar yatırımla İstanbul'da merkezi bir noktada sağlık merkezi kuracaklarını açıkladı. Alaton 2013 yılında enerji sektöründe hem üretim hem de dağıtımda önemli bir isim olacaklarını da kaydetti.
 
Hande Berktan: Sayın Alaton öncelikle makine sektörü strateji belgesi ve eylem planı sizce sektöre beklenen ivmeyi kazandırabilecek mi?
 
İshak Alaton: Sanayi Bakanlığına bağlı bürokrasiden çok memnunuz. Çok uzun bir süredir özel sektörün gelişmesi için Sayın Bakanımız Nihat Ergün aktif bir şekilde çalışmakta idi. Aktif bir program yürütülmekte. Bence ikinci adım olarak sivil anayasa hayata geçirilmeli. Vatandaşı gözardı eden bugünkü anayasanın çöpe atılması lazım. Bu olursa Türkiye kanatlanır.
 
Hande Berktan: Alarko Holding'in sağlık alanında yapacağı yatırım büyüklüğü nedir?
 
İshak Alaton: Sağlık yatırımları dünya genelinde 2050'de % 1800 artacak. Bu çok büyük bir büyüme ivmesi. Türkiye'de yüksek teknolojiyi en fazla sağlık sektöründe gösterecek ve bu yolla ilerleyecek. Alarko Holding olarak İstanbul'da şehir merkezinde büyük bir sağlık merkezi yatırımımız olacak. Şimdi bürokratik engelleri halletmeyi çalışıyoruz. Merkez ile ilgili çalşmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Bir diğer gelişme de Çatalca'da bulunan medikal merkezimiz ile ilgili. Orada AR-GE merkezi kuruyoruz.
 
Hande Berktan: Enerji sektöründeki projeleriniz neler olacak?
 
İshak Alaton: Bugünkü 3.5 milyar dolar olan genel yatırım bütçemizin büyük bir bölümü enerji sektörüne yönelik. Enerjide hidroelektrik yatırımlarımız sürüyor. Karabiga'da kömüre dayalı 1200 MW'lık termik santralin yapımı devam etmekte. Bunlar Enerji Bakanlığının enerji programı içerisinde yer alıyor. Tüm projeler 2013'de bitince Alarko Holding olarak enerjide hem üretim hem de dağıtım da önemli bir isim olacağız.
 
Hande Berktan
 
hberktan@bloomberght.com