Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Nissan North America'dan yapılan açıklamada, New York kentine özel tasarıma sahip "geleceğin taksisini" üretmek için açılan ihaleyi kazanmaktan memnuniyet duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, "New York Taksi ve Limuzin Komisyonu'nun (TLC) 2 yılı aşkın seçim süreci sonunda 2013'ten itibaren New York kentine özel taksi olarak Nissan NV200'ü seçmiştir" denildi.

Fransız Renault firmasının ortağı Nissan'ın Başkanı Carlos Tavares, New York kentine yeni nesil taksileri üretecek olmaktan gurur duyduklarını belirterek, "NV200 taksisi Nissan'a araçlarının kalitesi ve günlük 600 binden fazla yolcu kapasitesi bulunan kent hareketliliğini karşılama kapasitesi konusundaki yükümlülüğünü ispat imkanı tanıyacaktır" dedi.

Tavares, ihalenin 13 bin aracın üretimini öngördüğünü söyledi.

New York Times gazetesinin önceki günkü haberinde New York taksi ihalesinde finale kalan Karsan firmasının "V1" modelinin, New York Taksi ve Limuzin Komisyonu'nun kararıyla yarış dışı kaldığı bildirilmişti.

Haberde, "geleceğin taksisi" ihalesinde Nissan ve Ford ile birlikte finale kalan Karsan'ın elenmesine gerekçe olarak "ABD pazarında daha önce tecrübesi bulunmayan firmanın yeni dizaynını güvenilir bir şekilde pazara sunması noktasında çekincelerin bulunduğu" gösterilmişti.