Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan Başbakanı George Papandreou'nun ekonomi danışmanlarından Herakles Polemarchakis, Yunanistan'ın şu anda borçlarını yapılandırmaya ihtiyacı olmadığını, onun yerine uluslararası borçlarının geri ödeme vadelerini uzatmaya çalışması gerektiğini savundu.

Londra Ekonomi Okulu'nda konuşan Polemarchakis, borçların üzerine gidilmesi gerektiğini belirterek, "Avrupa Birliği ve IMF'den alınmış olan 100 milyar euronun ödemesinin ertelenmesi, çok daha kolay bir seçenek" dedi.

Yunanistan'ın tahvil faizleri ve ülkenin CDS'leri geçtiğimiz hafta, yeniden yapılandırma spekülasyonlarıyla rekor seviyeye tırmandı. Yunanistan'ın önündeki olası seçeneklerden biri ise AB ve IMF'den alınan borçları yeniden programlayarak, ödeme süresini uzatmak.

Aynı zamanda İngiltere'deki Warwick Üniversitesi'nde profesör olan Polemarchakis, şu an için en kolay seçeneği tartışmanın en mantıklısı olduğunu söyledi.

Yunanistan'ın bu yıl AB ve IMF'den aldığı kredilerle finanse etmesi gereken borçları 58 milyar euroyu buluyor. Kurtarma paketiyle birlikte, Yunanistan'ın önümüzdeki yıldan itibaren yeniden piyasalara girebilmesi, bunun için de borçlarının da en azından dörtte üçünün düzenlenmiş olması gerekiyor.