Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

(A.A) - Aksigorta'dan yapılan yazılı açıklamaya göre; AKUT işbirliği ile gerçekleştirilen ''Hayata Devam Türkiye'' projesinin Mersin ayağında gazetecilere açıklama yapan Gülen, piyasa değeri 450 milyon dolara varan Aksigorta'nın 2010 ilk çeyreğinde 267 milyon lira olan prim üretimini 2011'in ilk çeyreğinde 320 milyon liraya yükselterek, prim üretiminde yüzde 20'lik artış sağladığını bildirdi.

Yıl sonunda 1 milyar liranın üzerinde prim üretimi öngördüklerini kaydeden Gülen, şöyle devam etti:

''İlk çeyrek sonuçlarında sigortacılık faaliyetlerinden kar durumuna bakıldığında ise Aksigorta, teknik zararını geçen seneye göre 15 milyon liradan 6 milyon liraya düşürerek teknik karlılıkta yüzde 40 iyileşme sağladı. Mali gelirlerin de eklenmesiyle Aksigorta, ilk çeyrekte öngördüğü karlı ve sürdürülebilir büyüme hedefini gerçekleştirdi. 2011 yılında ciromuzu 1 milyar liranın üzerine çıkararak, 1 milyar 10 milyon lira yapmayı ve sermaye karlılığımızı yüzde 5,6'dan yüzde 7,5'lere çıkarmayı hedefliyoruz.''

Prim üretiminde şu anda sektörde 4. olduklarını belirten Gülen, ''Yeni ortağımızla pazara yeni ürünler sunmaya da hazırlanıyoruz. Ortağımız Ageas ile karlı bir şekilde büyüyerek sektörün ilk 2 şirketinden biri olmayı hedefliyoruz. Pazar payımızı 3 yıl içinde ise yüzde 10'lar seviyesine çıkarmayı planlıyoruz'' değerlendirmesi yaptı.