Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası hisse senetleri, ekonominin beklenenden daha yavaş büyümesi ve işsizlik başvurularının beklenmedik bir şekilde artış göstermesi sonucu düştü. Bu olumsuz haberler, beklenenden iyi gelen şirket karlarının etkisini gölgeledi.

Dünyanın ikinci büyük mücevher perakendecisi Tiffany & Co., karının beklenenden iyi çıkması ile birlite tüm yıl için kar tahminini yükseltmesinin ardından yüzde 5.4 değer kazandı. Data yönetim şirketi NetApp Inc., kar tahmininin analistlerin projeksiyonlarından daha iyi çıkması ile birlikte yüzde 3.9 yükseldi. ABD'nin en büyük eczane zinciri Walgreen Co., Goldman Sachs Group Inc.'in tavsiyesini düşürmesi sonrası yüzde 0.6 değer kazandı.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 0.2 düşerek, New York saati ile 09:33'te 1,317.45 puana indi. Dow Jones Endeksi ise 28.53 puan ya da yüzde 0.2 düşerek 12,366.13 puana indi. Her iki endeks de üüç gündür aşağı yönde seyrediyor.

Philadelphia merkezli Janney Montgomery Scott LLC'den baş yatırım stratejisti Mark Luschini, "Yatay seyrediyoruz ve biraz gevşedik" dedi ve "Büyümenin ılımlı hale geldiğini gördük. Ekonomik verilerde önemli bir bozulma ya da hızlanma görmüyoruz. İyi taraf, Amerkan şirketlerinin ve ekonomisinin sağlığı arasında ayrışma var. Şirket karları iyi ve şirket birleşme ve satın almalar var. Bu durum bana, hisse senetlerinde her iki yönde de güçlü hareketler görmeyeceğimizi söylüyor" şeklinde görüş bildirdi.