Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro bölgesi Maliye Bakanları'nın IMF'nin Yunanistan'a önümüzdeki ay verilecek yardım paketinin bir kısmını ödemeyebileceğini açıklamasıyla birçok Avrupa hisse senedi değer kaybetti.

İtalya'nın en büyük bankası UniCredit SpA ve Portekiz bankası Santo SA'nın her ikisi de yüzde 2'den fazla değer kaybetti. İngiliz lüks tüketim markası Burberry Group yüzde 4.6 değer yitirirken, en büyük hedge fon yöneticilerinden Man Group, karının beklenenden daha az düştüğünü açıklamasıyla yüzde 2.5 oranında yükseldi.

Stoxx 600 Endeksi, Londra'da yüzde 0.1 değer kaybederek 277.18 puandan kapanışı gerçekleştirdi. Endeks, şirket karları ve hükümetlerin ekonomik toparlanmayı sürdürmek için aldığı önlemlerin de etkisiyle 16 Mart'tan beri yüzde 5.7 yükseldi.

18 Batı Avrupa ülkesinin 16'sında gösterge endeksler düştü. İngiltere'de FTSE 100 Endeksi yüzde 0.2 tırmanırken, Fransa'da CAC 40 Endeksi yüzde 0.3 değer yitirdi. Alman DAX Endeksi ise yüzde 0.8 oranında düştü. Euro Stoxx 50 endeksi ise yüzde 0.6'lık kayıpla 2,793 puana geriledi.