Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İnternetteki sosyal paylaşım sitesi ''facebook'' aracılığı ile son 48 saattir organize olan ve dün akşamüstü de ülkenin çeşitli meydanlarına inen, kendilerini ''bıkkınlar'' , ''öfkeliler'' olarak adlandıran gruplar, bugün de meydanlarda buluşmak ve barışçı gösteri yapmak üzere randevulaştılar.

Basın-yayın organları, bu akşamüstü 18.00 sularında ülkede, başta başkent Atina olmak üzere, Selanik, Patra, Tripoli, Kalamata gibi büyük kentleri ile Girit Adası meydanlarında toplanan, çeşitli ideolojik sınıflardan kalabalıkların adeta insan denizi oluşturduklarını bildirdiler.

Öte yandan, başkent Atina'nın Yunan Parlamentosu'nun da bulunduğu Sindagma Meydanı'nda sağanak yağışa aldırmadan toplanan, sayıları ilk edinilen bilgilere göre 7 bin civarındaki ''öfkeliler'', ''Uyumuyoruz'' ana sloganlarına, Parlamento'ya istinaden ''hırsızlar'' sloganını da ekledi.

Yunanistan'ın geleceği hakkında, birbirleriyle fikir alışverişinde bulunan gruplar ile yoğun güvenlik önlemleri alan polis arasında herhangi bir gerilim yaşanmadı.

Protestolardaki gelişmeleri yansıtan medya organları da protestoların, İspanya'daki ''Güneş kapısı'' gösterisini andırdığı değerlendirmesinde bulundular.