Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euronun güçlenmesi ile alternatif yatırım aracı olan kıymetli metallere rağbetin azalması ile altın New York'ta değer kaybetti.

Çin'in Avrupa tahvillerinin artıracağı spekülasyonunun Avrupa'nın borç krizinin yaratttığı endişeyi gevşetmesi ile euro dolar karşısında yüzde 0.8 kadar yükseldi. Euro bazında altın fiyatları daha önceki üç seans boyunca rekor kırmıştı.

"Altının bu kadar yükselmesinin en büyük nedenlerinden biri de euronun zayıflığından daha güvenli olan altına hızla geçişlerdi." diyen FuturePath Trading LLC traderı Frank Lesh "Zayıf euro bahsini kaybettik." yorumunda bulundu.

New York Comex'te işlme gören ağustos teslimli altın vadelilerinin onsu yüzde 0.3 ya da 4.10 dolar düşerek 17 mayıstan beri en düşük seviye olan 1,523.70 doları gördü. 2 mayıs tarihinde 1,777.40 dolar ile rekor kıran altın bir yılda yüzde 25 değer kazandı.

Financial Times'ın haberine göre Avrupa Finansal İstikrar Fonu Ceosu Klaus Regling Portekiz tahvilleri haziran ayında satışa çıktığında içinde Çin'in de olduğu Asyalı yatırımcıların satın almaya hazır olduklarını açıkladı.