Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya piyasalarında hisse senetleri, G8 liderlerinin küresel ekonomiin güçlenmekte olduğunu söylemeleri ve Güney Kore'de cari işlemler fazlasının artmasının ardından yükseldi. Gösterge endeks, bu yükselişle birlikte, haftalık kaybını geri aldı. Dolar zayıflarken, Japon tahvilleri ralli yaptı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Tokyo saati ile 13:25'te yüzde 1 yukarıda seyrediyordu. Haziran vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.2 yükseldi. Petrol fiyatları New York'ta yüzde 0.5 yükselirken, buğday ve mısır üçüncü gün de rallisini sürdürdü. Dolar Endeksi yüzde 0.7 düştü ve 20 Nisan'dan bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Kore won'u yüzde 0.7 değer kazandı ve euro dolar karşısında yüzde 0.8'lik bir yükseliş gerçekleştirdi. Japonya'nın 10 yıl vadeli tahvilinin faizi üç baz puan düştü.

G8 liderleri, Fransa'nın Deauville bugün sona erecek iki günlük toplantıda, taslak açıklamada, güçlenmekte olan küresel ekonominin resesyon döneminde biriken borçların azalmasını sağlayacağını kaydetti. Güney Kore'de cari işlemler fazlası Nisan ayında, ihracattaki güçlü artışa bağlı olarak, son dört ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Singapur'da Nikko Asset Management Co.'dan Ng Soo Nam, "Son piyasa düşüşünün ardından, hisse senedi değerlemeleri yatırımcılara yukarı hareket için potansiyel getiriyor" dedi ve "ABD ekonomisi sıkıntılı bir şekilde toparlanma hızında yavaşlama işaret ederken, ivme tersine dönmediği sürece rahatım" şeklinde görüş bildirdi.