Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Citigroup Inc.'in verilerine göre, Avrupa'daki borç krizine ilişkin endişelerin artmasıyla riskli varlıkların talebi azaldı ve gelişen piyasa hisse senedi fonlarından dışa akışlar 2. haftasında da artış kaydetti.

Gelişen piyasa hisselerine yatırım fonlarından 25 Mayıs'ta sonlanan haftada 1.03 milyar dolarlık çıkış gerçekleşti. Citigroup analisti Markus Rosgen'in EPFR Global verilerine dayanarak yaptığı analizine göre, gelişen piyasa hisse senedi fonlarından bir önceki haftada da 1.64 milyar dolar değerinde çıkış yaşanmıştı.

Rosgen, yatırımcıların Avrupa'daki kredi endişelerinin arttığını belirtti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 artışla 1,326.29 puana çıktı; ancak bu hafta da değer kaybetti. Endeksin 5 haftadır devam eden kayıpları Ekim 2008'den bu yana en uzun süreli zarar dönemine işaret ediyor. Endeks bu ay yüzde 5.6 değer kaybederken, MSCI Dünya Endeksi'ndeki gelişmiş ülkeler de yüzde 4.4 zarar etti.

Avrupa Birliği, Uluslararası Para Fonu ve Avrupa Merkez Bankası yetkilileri bu hafta Yunanistan'ın kurtarma paketinin görüşmelerini tamamlayacak. IMF'nin Yunanistan'ın yardım paketi için Haziran'da 3.3 milyar euro katkı sağlayacak. Yunanistan'a Haziran'da toplamda 12 milyar euro yardım ödemesi yapılacak.

Fransa'daki G-8 Zirvesi'nin taslağında, küresel ekonomik toparlanmanın güçlendiği ve kendi kendini dengeleyebilir hale  geldiği ifade ediliyor. Tam olarak hedeflerin belirtilmediği taslakta, kamu finansmanlarının yakından izlenmeye devam edilmesi konusunda uzlaşıya varıldı.