Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Baring Asset Management Ltd.'ın stratejistlerinden Khiem Do, Çin Merkez Bankası'nın üçüncü çeyrekte sıkılaştırma politikalarına son vermesiyle, Çin Borsasının da ralli yapabileceğini söyledi.

Çin borsasının bir kez zirveye çıkmasının ardından güçlü sıçramaların beklendiğini belirten Do, yatırımcıların üçüncü veya dördüncü çeyrekte yeniden Çin'e geri döneceklerini öngördü.

Şanghay Bileşik Endeksi, 18 Nisan'da kaydettiği 5 ayın zirvesinden yüzde 11 oranında gevşedi. Bazı yatırımcıların düzeltme seviyesi olarak algıladığı yüzde 10'luk düşüşü geçen Şanghay Endeksi'ndeki kayıplarda, yüksek faiz ve bankaların munzam karşılıklarının büyümeyi yavaşlatacağına ilişkin endişeler etkili oldu. Endeks bugün yüzde 0.2 düşüşle 2,730.83 puana geriledi ve 4 ayın en düşük kapanış seviyesine yaklaştı.

Do, birçok şirketin sıkılaştırma politikalarına karşı çok kırılgan olmadığını belirterek, yatırımcıların ucuz varlık ve banka hisseleri için bir süre daha beklemesi gerektiğini savundu.

Finansal şirketlerin hisselerini izleyen CSI 300 Endeksi ise kazançlarının 9.6 katı üzerinde fiyatlanıyor. Finansal endeks bu yıl 10 sektör arasında en iyi performansı gösterirken, sağlık sektöründeki hisseler yüzde 19 gerilemeyle en düşük performansa sahip.

Çin Merkez Bankası, 2010'un başından bu yana bankaların munzam karşılık oranlarını 11 kez artırdı. Ülkenin Nisan ayı enflasyonu yüzde 5.3 olarak gerçekleşti.