Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Citigroup Inc. Avrupa bankaları için tavsiyesini "overweight"e yükseltti. Banka, açıklamasında, son üç ayda hisse fiyatlarındaki düşüşün, "daha güçlü" şirketlerde varlıkları artırmak için bir fırsat olduğu vurgulandı.

Londra'da Adrian Cattley başkanlığındaki Citigroup analistleri, bugünkü bilgilendirme notunda, "Mevcut seviyelerden önemli miktarda satış ihtimali düşük" yorumunda bulundu ve "Son iki yılda önemli ölçüde sermaye onarımı gerçekleştiren sektörde, çok sayıda kötü haber fiyatlanmış görünüyor" şeklinde görüş belirtti.

Stoxx Europe 600 Endeksi'ndeki bankalar, Avrupa'da ülke borç sorunlarının derinleşebileceği endişeleri ile, son üç ayda yüzde 11 düştü ve 19 grup arasında en kötü performansı gösteren topluluk oldu.

Citigroup analistleri, bankaların finansmanlarını güçlendirmelerinin ardından, sektörün iki yıl öncesi ile karşılaştırıldığında şimdi daha güçlüpozisyonda göründüğünü kaydettiler. Analistler, önümüzdeki 12 aylık dönemde sermaye güçlendirmesi için daha fazla tedbir alınması beklenirken, büyük bankaların çoğu Tier 1 rasyosunu yüzde 8'den yüzde 10'a çıkardığını vurguladılar. Citigroup'un tercih ettiği hisselerde yer alan Avrupa bankaları arasında Standard Chartered Plc, Credit Suisse Group AG, BNP Paribas SA, DnB NOR ASA ve HSBC Holdings Plc yer alıyor.